Adaptivitet vil si at læreverket har evnen til å tilpasse seg hver enkelt elev. I Campus Matte har vi flere eksempler på dette:



Oppgavesamling


“Test deg selv” er et verktøy som setter opp en arbeidsplan med anbefalte oppgaver basert på elevens egenvurdering og resultater. Eleven får hjelp til å jobbe med oppgaver på rett nivå i de emnene han eller hun trenger det mest. Verktøyet er en videreutvikling av tradisjonelle adaptive verktøy, fordi det inkluderer elevens egne vurderinger i utvalget av nye oppgaver. Elevene finner “Test deg selv” under hvert kapittel i Campus Matte 5-7 og 8-10. Som lærer kan du se det gjennom elevvisning-funksjonen.


Prøverapport


Når eleven gjennomfører en prøve i Campus, får hun eller han en rapport som ikke bare viser resultat, men også tidsbruk og en tilpasset lenke hvor eleven kan jobbe mer med fagstoffet. Dette oppfordrer til refleksjon over egen læring og gir eleven mulighet til å arbeide mer der det trengs for akkurat ham eller henne.


Eksamenstrening


Campus Matte 10, 1P og 1T har adaptiv eksamenstrening hvor eleven får en individuelt tilpasset arbeidsplan som består av tidligere eksamensoppgaver. Blir eleven stående fast, har hver eneste oppgave en tilhørende video med løsningsforslag.




Skjermbilde fra oppgavesamlingen: