Når du har opprettet en prøve, kan du krysse av for "Gi eleven tilgang til prøven nå". Da vil alle elever som er registrert i kurset ditt kunne se at prøven har blitt utdelt, og de kan med en gang begynne å svare på prøven.

Hvis du ønsker å klargjøre prøven før elevene får den, kan du lagre prøven og gjøre dette. Du kan enkelt trykke “Del ut prøven nå” når du ønsker.

Når alle har levert sin besvarelse, kan læreren avslutte prøven ved å trykke “Avslutt prøven”. Læreren vil da ha mulighet til å se rapport for alle leverte besvarelser umiddelbart.

P.S.: Avslutter du en prøve før alle har levert, vil status for de elevene som ikke har levert, være "Ikke besvart». Dette kan enkelt løses ved at du går inn på Innstillinger i prøven ( og gir elevene tilgang igjen. Da kan elever som ikke har levert, gjøre dette.