Inne i prøveverktøyet finner du en funksjon som heter «Gi eleven tilgang til rettet besvarelse». Denne tilgangen kan du velge å gi når prøven opprettes eller i etterkant. Ved å aktivere denne funksjonen gir du elevene mulighet til å åpne og se gjennom besvarelsen sin sammen med fasitsvar etter at prøven er levert inn. Eleven vil kun se besvarelsen sin og vil ikke ha mulighet til å endre den.

Alternativ 1:  Gi tilgang til rettet besvarelse så fort hver enkelt elev har levert sin prøve:

1. Velg fanen "Prøver" i toppmenyen i kurset du har opprettet.
  2. Trykk på feltet hvor det står "Del ut ny prøve".
  3. Klikk på "Legg til" oppgaver og velg hvilke oppgaver du ønsker å gi ut ved å trykke på ikonet med spørsmålstegn.
  4. Skroll ned og velg "Neste"
  5. Her har du  mulighet til å gi eleven tilgang til rettet besvarelse og velge om eleven skal kunne se prøven med en gang.

Alternativ 2: Gi tilgang til rettet besvarelse etter at prøven er delt med elevene:

Velger du å vente med å gi tilgang til rettet besvarelse, kan du når som helst aktivere denne funksjonen, både under og etter prøven, ved å gå inn på "Innstillinger" på prøven.

TIPS! Hvis elevene skal ta prøven hjemme, anbefaler vi at læreren venter med å aktivere tilgang til rettet besvarelse til etter at alle elevene har levert prøvene sine.

1. Velg fanen "Prøver" i toppmenyen i kurset du har opprettet.
  2. Dra musepekeren over høyre hjørne på prøven og trykk på de tre prikkene som dukker opp.
  3. Velg "innstillinger".
  4. Kryss av for "Gi eleven tilgang til rettet besvarelse".